jueves, 8 de junio de 2017

LES FORMACIONS DE RIUS I DELTES

Les formacions de rius i deltes
 
Els rius poden rebre aigua de diverses fonts. Moltes vegades, la pluja descendix pels pendents formant un corrent superficial. Al concentrar-se pot formar un curs d'aigua. Això ocorre quan la superfície és impermeable, és a dir quan no es filtra pel sòl, i succeïx amb determinats tipus de roques. L'aigua subterrània és una important font fluvial, perquè aporta aigua molt després de la idea de precipitacions, mantenint un cabal relativament constant, a diferència d'aquells rius que només reben les aigües de pluja el règim de les quals és molt més irregular.

Els deltes són un accident geogràfic que consisteix en una acumulació de sediments, o cos sedimentari, que es forma en una àrea de la boca d'un curs d'aigua que transporta sediments i clasts d'una conca hidrogràfica amb una massa d'aigua relativament estacionària.Segons on la conca desguassa les seves aigües (mar o llac), es pot tenir un delta marí o un delta llacustre.
El terme «delta» prové de la forma triangular que molts cossos sedimentaris d'aquest tipus formen sobre el terreny (semblant a la quarta lletra de l'alfabet grec.







                                                                                 DELTA DE L'EBRE



webgrafia
https://www.definicionabc.com/geografia/delta.php

CONCLUSIÓ:
La meva opinió personal sobre aquest tema de rius i deltes és que sense elles la vida tal com la coneixem no seria la  mateixa, ja que porten l'aigua de la neu de les muntanyes entre altres i aquesta aigua els èsser vius l'aprofitem, ja sigui per beure o per aprofitar-nos de la seva força per generar energía a través de indústries hidràuliques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario