jueves, 8 de junio de 2017


Cinema sobre rius i deltes


El pont del riu Kwai

Narra les vicissituds d'un grup de presoners britànics que són en un camp de concentració japonès i estan obligats a construir un pont, sobre el riu Kwai, de gran importància estratègica durant la Segona Guerra Mundial. Aquesta està dirigida per David Lean, i rodada al 1957 al Regne Unit i EUA.La pel·lícula està basada en la novel·la homònima de Pierre Boulle.

El pont sobre el riu Kwai va existir i existeix avui en dia i va ser construït costant més de 200 vides de presoners anglesos, holandesos i australians i va ser destruït per bombes teleguiades de l'aviació nord-americana el 1945. Després de la guerra va ser reconstruït en metall.


                                                                                                                

                                                                                                                                                       Cartelera, El pont sobre el  riu Kwai

Delta


Un jove torna als solitaris paratges del delta del Danubi, un laberint de canals i illetes envaïdes per la vegetació. El jove, que se'n havia anat sent nen, ignora que té una germana. És una noia fràgil i tímida, però decideix unir-se a ell en la pobra cabana que té en una riba.

Aquesta pel·lícula ha estat dirigida per Kornél Mundruczó, i rodada en Hongría i Alemanya a l'any 2008.








Cartelera, Delta

La reina d'Àfrica

"La reina d'Àfrica" ​​és el nom de l'embarcació de Charlie Allnut, un home d'origen canadenc que es troba en territori africà i que es guanya la vida transportant mercaderies pel riu Ulanga. Estem al començament de la Primera Guerra Mundial i la zona d'Àfrica Oriental Alemanya es troba en perill.

Aquesta pel·lícula va ser adaptat a partir de la novel·a homònima de C.S. Forester, de 1935. Dirigida per John Juston al 1952.









                                                                                                                                                                   Cartelera, La reina d'Àfrica
Webgrafía
Sensacine


No hay comentarios:

Publicar un comentario